fredag 12 juni 2015

Gott och blandat

Det har nu gått snart fyra veckor sedan hemkomsten från Valpolicella. Bloggandet har mest handlat om producenter vi mötte där nere. Vi har naturligtvis konsumerat lite vin sedan hemkomsten. Nedan följer några korta reflexioner om ett par av dessa.
Dottern var hemma på ett kort besök i samband med sitt firande av 30-årsdagen. Ur källaren plockade jag upp vår favorit bland rosébubblet.
Druvblandningen är Chardonnay 58%, Pinot Noir 35% och Pinot Meunier 7%.
Det är alltid en blandning av tre årgångar som ingår.
Här finns en härlig friskhet parad med fina röda bär (smultron/jordgubbar), röda äpplen och några stänk mineraler.
Så underbart gott!!
Betyg 5-

Lite italienskt mousserande hann vi med. Dotterns italienske pojkvän var ju på besök!
Vinet är gjort på  75% Chardonnay, 15% Pinot Nero och 10% Pinot Bianco .
Smaken är torr och har en stor friskhet. Vi känner röda äpplen, blodgrape, lite mandlar och en del röda bär.
Visst är det här gott, men når inte till dom riktiga champagnerna.
Betyg 4

Det här är en chablis, som blivit lite av vår huschablis. Jag hr tidigare skrivit om årgång 20062008 och 2010. Vi testar årgång 2010 igen och även nu med samma goda resultat.
Lite mognadstoner har börjat smyga sig in, men fortfarande känns vinet mycket friskt. Citrus, äpplen, mineraler och aningens tropisk frukt är det som dominerar.
Betyg 4

La Montagne 2009 är den här producentens vita vin. De flaskor jag köpte går åt med en väldan fart. Så in i bänken gott. Jag har skrivit lite mer utförligt om vinet här.

Två Nya Zeeländska Sauvignon Blanc-viner passerade revy, på dotterns trettioårskalas.
Väldigt aromatiska och typiska med sin fläder, nässlor, gräs och svartavinbärsblad i såväl doft som smak.
Funkade hyfsat till de fisktacos som serverades.
Betyg 3

Men fisktacosen!!!
Milde Moses va goda dom var!
Tack Kristoffer på Mi Taquito för helt suverän mat!

Betyg 5

Det här urvalet öl gjorde sig nog bättre till den mexikanska maten.

Mina favoriter blev Poppels IPA och Mikkellers Kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar