måndag 13 juli 2015

2011 Ripasso, Monte Santoccio

En kväll i förra veckan drog vi korken ur en av de Ripasso, som vi fortfarande uppskattar.
Producenten besökte vi tidigare i våras och det kan du läsa om här. Vi provade då 2010:an och 2012:an, så det är lite extra kul med en 2011:a. Det är ju också en årgång som hyllats en del.


Druvmixen är Corvina 40%, Corvinone 30% Rondinella 20% och Molinara 10%.
Det vi gillar med den här Ripasson är att den står på egna ben och inte försöker bli en amaronevariant.
I doften hittar vi mer röda än mörka bär, lite örter och aningens torkad frukt.
I munnen känns det piggt med härliga körsbär, örter, lite kakao och efterhand en bärkompott på mörka och röda bär. Bra syra och tydliga tanniner som ger vinet en ryggrad. Det vilar en slags renhet över frukten, som jag verkligen uppskattar.

Detta är ett vin som jag kommer att njuta av i sommar såväl till grillat som till lite lättare sommarrätter.

Betyg 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar