lördag 3 september 2016

2013 Valpolicella Superiore, Brunelli

Ibland vill vi ha något enkelt, okomplicerat men ändå gott vin till en enkel pasta eller pizza. Vardags-Valpolicellan är ett sådant vin. Den här kvällen blev det en Superiore från Brunelli.
Brunelli är en kvalitetsproducent som jag besökt ett flertal gånger. Senast i somras. I oktober är det åter dags. Några av våra vänner vill besöka Verona och en vingård ett förlängt veckoslut. Brunellis
Agriturismo Corte Cariano passade oss perfekt.
Du som vill läsa om våra tidigare besök kan göra det här och här.

Vinet är gjort på druvorna Corvina(65%), Rondinella (25%) och Corvinone (10%).
Vinifiering sker på traditionellt sätt med 8-10 dagars skinkontakt. Vinet får sedan mogna i ca 12 månader på 50 hl stora fat av Slavonsk ek. Till det här vinet används inga torkade druvor.

En försiktig doft av körsbär, blåa plommon och någon liten blommighet som drar mot viol.

I munnen känns vinet ungt, friskt och rätt så slankt med en fin körsbärssmak. Vi känner också lite lingon, jordgubbar, örter och steniga mineraler. I eftersmaken finns tonen av krossade körsbärskärnor. Enkelt och okomplicerat. Precis som vi vill ha det. Lättdrucket och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar