söndag 12 mars 2017

2012 Passopisciaro

Producent är Viticoltri Passopiscario. Ägare är Andrea Franchetti, med ett förflutet i Toscana. Jag har googlat mig till att Passopiscario lär betyda "Fiskarens stig".  Vingårdarna ligger i närheten av byn Castiglione på nordsidan av Etnas sluttningar. Druvan till det här vinet är till 100% Nerello Mascalese, som växt på vinstockar som är mellan 60 och 120 år gamla. Vingårdarna ligger på en höjd av 600  till 1000 meter. Vinet har legat i arton månader på stora ekfat. Man tillverkar runt 30 000 flaskor av det här vinet.

Vi drack årgång 2009 för ett år sedan. Vad vi tyckte om den hittar du här.
Det här är ett vin på druvan Nerello Mascalese som vuxit på gamla (60-100 år) på hög höjd på Etnas sluttningar.

I doften hittar vi en fin samling röda bär, lite örter och en hyfsad mängd etnamineraler ( läs knallpulver och lite sådant).
I munnnen känns det lite småstramt och ganska slankt. Precis som i doften finns här en fin samling röda bär: hallon, jordgubbar, syrliga körsbär, tranbär och lingon. Relativt gott om örter och kryddor samt en hel del vulkaniska mineraler typ krossad flinta, knallpulver mm. En väldigt trevlig syra och lite snälla tanniner.

Betyg 4

Runt 300 kr betalade vi på "Bolaget" då vi inhandlade vinet för något år sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar